kolmapäev, 3. märts 2010

Ingli ja Martti lugudega kirjandushommik Luunja Keskkoolis

Ingli ja Martti lugudega kirjandushommik Luunja Keskkoolis

25. veebruari hommikul kl 10.00 olid kõik algklasside lapsed tulnud kooli aulasse kohtuma kirjanike Kerttu Soansi ja Tiia Kõnnussaarega. Lapsed olid rõõmsad ja ootusärevil.
Kerttu Soans rääkis kohaletulnuile, et raamatu kirjutamiseks peab kõigepealt olema mõte. Seejärel kirjutab kirjanik teksti ja kunstnik teeb sinna juurde illustratsioonid. Lapsed kuulasid väga tähelepanelikult kuidas toimub illustratsioonide tegemine arvutil.
Üldise raamatuloomise jutuga jõuti kahe kirjaniku ühistööni - Ingli ja Martti lugudeni. Selle raamatu näol on tegemist tirelraamatuga, kus ühest kaanest algab K. Soansi raamat “Ingli kübaratrikk” ja teisest kaanest Tiia Kõnnusaare "Martti ja Kuldtiib". Kirjanikud suhtlesid omavahel ja rääkisid kuidas just sellised jutud kaante vahele said. Saime teada, et on hea, kui keegi peale autori veel teksti läbi loeb. Tiia Kõnnussaart aitas tema poeg Martin tänu kellele Kuldtiib üldse raamatusse jõudis. Sageli ei tea ka kirjanik ise, kuidas täpselt tegelastel raamatus läheb. Lapsed kuulasid ja jälgisid päris tasa.
Tiia Kõnnussaar luges raamatust ette katkendi, kus Kuldtiib ilmub Martti ellu.
Seejärel esitas Kerttu Soans loo "Kübaratrikiöö".



Ülejäänud Ingli ja Martti juhtumisi tuleb igaühel ise lugeda.
Meile lubatud 45 minutit oli märkamatult ümber saamas. Kirjanikud andsid lastele
võimaluse küsida ja uurida. Lapsed said teada, et kirjanikel on mõttes
juba uus ühistöö. Millise kuju see lõpuks saab, ei tea täpselt veel keegi…
Aitäh külalistele südamliku ja rõõmsa kohtumise eest!
Aitäh pr Tiina Tuvile Luunja Keskkoolist ja pr Aasa Sulele Melliste Raamatukogust abi eest kirjandushommiku organiseerimisel ja läbiviimisel!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar